Nisa HEBAT
What more can I say? 2009 penuh pancaroba!! Pahit manis. Menangis, ketawa, mencarut, juga puji -memuji dan keji-mengeji.

Masalah yang xpernah abes. Dan jugak keseronokan yang berganda-ganda. Sumanya wujud dalam 2009. Xpe, baru 2009, blom 2012! Hahahahaaha

Ape yang pasti pengalaman mengajar manusia. Kesalahan adalah kayu pengukur kepada penambahbaikan yang bakal dilakukan.

Masalah kewangan 2009 memang sangat mencabar. Defisit yang aku hadapi nampaknya bakal dikendong ke 2010. Tahniah Nisa! Well done! Mulakan 2009 dengan inflasi juga pembayaran cukai2 implisit dan eksplisit.

Btw, orang celcom non stop kol mtk hutang berukband dlu. Saket ati la jugak. Dah cakap nanti taon depan bayar, xpyh la gedik2 nk kol byk kali. Tapi xpe, ini menunjukkan staff celcom amat berdedikasi dan berwibawa. Tidak begitu tuan2 dan puan2? Tahniah celcom! (haktuih)

Masalah dalam family 2009 jugak boleh tahan. Kecik ati sana, kecik ati sini, tapi sibuk gak kalo bleh nk balik tiap2 mggu jmp mak ayah. Kecik2 ati pon, duit mak ayah aku berjaya abeskan dengan jayanya juga. Uh! Salah satu kejayaan yang aku tempa sepanjang 2009! Btw, masalah berkaitan fmly, P&C. Xleh cerita kat cni.

Study plak, just ok. Alhamdulillah, berkat usaha last minute, doa, pertolongan kawan2 dan pastinya lecturer2, result semakin baik. Adalah peningkatan. Thank God. ;)

Yang lain2, kawan rakan taulan. Macam biasa la. Ada je yang xpuas ati ngn aku dan ada je yg aku xpuas ati. Seronok gak kutuk mengutuk. Yang paling best bila cakap pasal orang lain, orang lain plak terasa. Ntah ape penyakit manusia ni aku pon tataw. Malas nak cakap bebanyak. Suka ati kau lah~

Selain tu, 2009 memberi byk pengajaran dalam mengenal manusia. Break up and down. Huh~ One thing for sure, setelah macam2 yang aku lalui, kena dump jugak mengedump, at last I found my man. The one. Hope this relationship kekal dan seperti yang diharapkan.


Mohamad Syazwan Azmi
Nisa HEBAT
Lagi2 nak cerita pasal kawan. Lebih-lebih kawan. Ulang-alik keliling tepi suma kawan. Penting sangat ke kawan? Yup, kawan mmg penting. Tapi kalau asyik pk kawan je, kaum kerabat family sedara mara tok lang pak su suma celah mana nak letak?

Biasa lah kan, kadang-kadang nak jaga ati kawan, tlupa nak jaga ati mak bapak. Ke hulu hilir ngn kawan, tlupa nk bawak mak bapak g jenjalan. Berhabis sakan beli hadiah besdey kawan, besdey mak bapak sndri kadang2 terlupa. Alahai....

Kadang2 tu, tido sebantal makan sepinggan, tapi dia la gunting dalam lipatan.

Rasanya tahun ni banyak sangat la masalah 'kawan' yang aku hadapi. Kadang-kadang naik menyampah nak layan. Persetankan suma perasaan. Kalau suma yang dibuat 'nak pk hati kawan', susahlah! Macam lah 'kawan' tu pernah nak pk pe aku rasa plak. G mati.

Ada sesetangah orang, agung kan sangat bff la, friend forever la, kawan sampai mati la ape la bagai. Aku xkesah. Aku pon suka gak. Kawan kot... Tapi yang buat aku menyampah sikap sesetengah 'bff' atau 'kawan sampai mati' atau 'friend forever' ni. Tak la menyampah sangat sebenanya. Agak kurang senang cuma. Dan ini tidaklah bermakna aku tak appreciate diorg/dia/mereka/him/her.

Aku kurang senang bila ada kawan yang rasa dia jelah yang betul. Even mmg dia betul. Tapi xbermakna orang lain xbetul. Betul? Jangan la pk susah kau, tak pk orang lain lagi susah. Selama aku hidup, mcm2 aku jmp. Ada kawan yang tak leh accept keadaan yang berubah. Pelik.

One thing for sure, even kita suma rapat cmne sekalipun, bagai aur dengan tebing, umpama cincin dengan permata, terimalah keadaan tu amat sukar untuk kekal. Satu hari, keadaan pasti akan berubah. Suma orang akan memulakan langkah masing-masing. Semua orang akan bina hidup sendiri. Kawan rakan sahabat silih berganti. Kita hidup dalam suasana baru setiap hari.

Nampak salah orang, selalu xsedar silap sendiri. Aku pon macam tu. Naif. Dangkal. Dan masih terus ingin belajar. Kehidupan. Pesanan buat bff, kawan sampai mati, friend forever dan xterkecuali musuh2 agung aku; keadaan akan sentiasa berubah.

Manusia juga akan berubah.

Setiap manusia akan memulakan langkah sendiri. Pasti membawa rakan-rakannya, sahabat-sahabatnya, bff-bffnya, kawan-kawan sampai matinya, cuma mungkin tidak di sisi, tidak di hadapan mata, tetapi dalam hati bersama memori2.

:)

p/s : kalau jarang2 hangout, jumpa setahun sekali je, kita still bff kan? Jangan la kecik ati kalo aku asek kuar ngn kengkawan yg lain... Ala, fb/sms/skype/ym kan ada! chill~
Nisa HEBAT
There's too many things happen lately! Banyak sangat!! Feel tired in this damn fucking situation. Runaway. Seem the best thing I wanna do. Have done it actually. For a while. And it didn't solve my problem at all. To make it worst, masalah become big and bigger. Argh! I'm lucky to have someone who always support me. Friends to help. Hard to understand other while you didn't understand yourself. Pls go away this fucking problem. I need my happiness back! Tataw sampai bila this problem will live, but one thing for sure, I'm tired!!
Nisa HEBAT
In this situation,
At least I have someone to hear me.
To cry on his shoulder.
To count on.

My love,
Mohamad Syazwan Azmi
Thank you so much sayang.
I.L.Y.
Nisa HEBAT
From my previous post, Teruskanlah....

cermin said...
xmungkin bisa lupakan yg lalu, krna itu alunan hidup dirimu. kamu bisa mengenangkannya, merasainya.. tp itu semua cerita lama. Ia pasti akan dtg semula. cuma keadaan yg berbeza.
DECEMBER 19, 2009 2:32 AM

My dearest CERMIN,
Terima kasih. Mungkin awak amat saya kenali, atau mungkin juga langsung tidak diketahui siapa gerangannya. Ya, mana mungkin dilupakan masa lalu, lagi2 alunannya mengasyikkan.


Cuma, kehidupan adalah lautan yang perlu direnangi bukan? Kala terpesona dengan keindahannya, tanpa sedar kita lemas. Ya, harus juga menyelamatkan diri sendiri.

Membahagiakan dan bergembira seperti tidak jauh bunyinya. Terjatuh dan dijatuhkan adalah dua perkara berbeza. Membantu dan dibantu. Ditinggalkan dan meninggalkan itu berlainan. Tenggelam dan timbul. Hilang dan mencari. Hidup. Pelbagai. Variasi. Saya terima. Seadanya, dengan hati terbuka.

Sometimes we need just to go with, whatever happen, happens....
Terima kasih CERMIN.
Nisa HEBAT
"Maybe God put a few bad people in your life, so when the right one comes, you'll be thankful."
Alhamdulillah, for what I have now.
My life is better, thank God.
Yes, sometime we need just to go with
'whatever happen, happens...'
And because of what had happened, I learn to appreciate who and what I have,currently .

Family
Friends
Him
Nisa HEBAT

(klik kat gambar, dapat tgk jelas!)

Ye, manusia mampu berubah, dan perubahan itu ditentukan oleh kita sendiri ke mana arahnya. Buat rakan-rakan yang sedang menghadapi masalah, percayalah, ape yang tertulis adalah yang terbaik untuk kita dari Allah.

Buat kesayangan, terima kasih kerana lebih memahami. May God bless us.  
Nisa HEBAT
Lately ni banyak ah plak yang aku belajar wpon sekarang tgh cuti sem. Blaja masak ah. Blaja bgn lmbt ah. Blaja buat trick cmne nk avoid wat keje2 umah. Blaja basuh pinggan mangkuk kul 3 4 pagi. Blaja bangon tdo dan tros dinner. Blaja tahan sabar. Kalo tgk penghayatan aku belajar perkara2 yang disenaraikan ni, konpem dean list mak aku bg!

Tapi tu intro je. Wpon hidup aku siang tdo mlm berjaga, aku masih mampu berfikir dengan waras. Aku xlupa pada komitmen aku. Aku xpernah gagal menguruskan ape seharusnya yang aku uruskan. Buktinya??


Cafe world dah level 31. Roller Coaster level 16. Restaurant City level 21 (nak dekat level 22 dah). Farmville plak leve bape ntah sbb aku mls. Yela, mn ada org bcucuk tanam kul 2 3 pagi kan. Iskkkk harus aku xmain farmville! Tu sebahagian dari kejayaan ah.
Banyak lagi yang aku nk senaraikan, tapi aku tanak masuk dalam kategori bongkak plak nnt. Peace!

Yang aku nak cerita ialah aku belajar utk balas balik pe orang bagi kat aku. Sedap bunyi kan? Ala2 macam aku balas hidangan2 jiran sebelah umah je. Tapi tu xmungkin. Sebab ada ke jiran2 sekarang ni nak bg mknn diorg masak kat aku? Macam x je! Hahahhaa


Aku balas je pe orang bagi. What you give you get back katanya. Aku bagi ah. Orang layan aku baik, baik ah aku bls. Kalo layan aku cam sampah, lori sampah nuh aku bagi. Kalo orang x layan aku, aku pon dah mls la nk terhegeh2 mintak dilayan. Dah orang xpeduli, aku pon mls nak amek peduli. Serius sekarang dalam ati aku ni rasa nk lempang org. Ada sape2 volunteer?


Xtau arh pasai pa aku jadik camni. Period x. PMS tu mungkin. Tgk ah hari ni bape hari bulan kan. Tapi aku xkan marah kalo xde orang buat aku marah. Xkan merajuk kalau orang xbuat aku merajuk. Dan xkan ape2 jelah.


Kalau boleh nak merepek membebel panjang2 lagi. Tapi nafsu mencarut lebih bergelora sekarang. Iskk!!!!
Nisa HEBAT
video

Kuhidup dengan siapa
Ku tak tau kau siapa
Kau kekasihku tapi
Orang lain bagiku

Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah... Teruskan lah
Kau begitu


Kau tak butuh diriku
Aku patung bagimu
Cinta bukan
Kebutuhan mu



Sometimes a song can play the melody of the heart, rite?
;(
Nisa HEBAT
-Confused-
Nisa HEBAT
-us-

Mimie, Mawar, Eileen, Nisa, Nabel, Wani, Zaty, Rai.

~Raihanah Nadira Rusli~

Semua hitam & gemok! (pengakuan terbuka)

Delta, the best company. *bangga* ;D

till now....;)

Latest, Mimie's open house.

Best friend doesn't mean kena hang out slalu kan? But we keep each other in our heart. And I'm glad to have them. Thank God.

Specially dedicated to my NS besties; Rai, Zaty, Mimie, Nabel, Wani, Eileen.
Also yg join Batu Jong PLKN Kumpulan 2 siri 3 2006.
Miss all of you.

Nisa HEBAT
Am I the one who expecting too much?
Or didn't understand at all?
Asking this and that?

Uh, I dunno. Confused with the way we draw our path. The patience, and ignorance, commitment perhaps. I'm trying, but understanding is not accepting. I never ask people to change their world, but do you realize my existence? Am i needed?


Or I need to change?


Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lah
Kau begitu....
-teruskanlah, by agnes monica-
Nisa HEBAT
It's hard sometimes to understand people. And even harder when we didnt understand ourself....

Yeah, this is life. The expectation is too high. Always wanted the best. All we need is to be 'the best'.

Rasa nak muntah. I'm tired of this 'the best'. Serious letih!

'Best' student.
Result kena bagus. Jangan ada fail. Jangan ada repeat.

'Best' daughter/son.
Don't obey your parents even once. Dengar cakap org tua. Jadi mcm ni. Buat macam tu. The do and dont's.... Even it's not our wish and desire....

'Best' person.
Be a god person lah. Berjaya dalam hidup. Hidup senang. As xbleh gagal because our mind was set utk berjaya, bukan gagal. Failure is loser? Argh!

'Best' partner.
I understand you. I'll do as you wish. I know how to handle you. I know what you want. Everything, n bla bla bla. Ah, letih!

And other 'the best'. We live in that 'the best' world.....

Penat! It's not tired because I am weak, but when we can't be as other's demand, mulalah macam2. Anger, disapointed, and so on. Nobody's perfect. But everybody have their own feeling, that is need utk dijaga by peoples around. Ah, susah!

But need to be strong even it is beyond our strength.
Nisa HEBAT
Thanx God for the result.
Alhamdulillah.
At least I proved to ayah that I'm improving my academic.
Thanx God for helping.
Also lecturers, friends and everybody.
Alhamdullillah I have them in my life.
Love.
Nisa HEBAT
I'm not the prettiest girl you've ever seen,
But I can give a lovely heart you'll never get.


I'm not the best girl you've ever met
,
But I can promise to be better day by day.


I'm not a super girlfriend as Juliet,

But I can show you a sincere person in the world.


I'm not a queen to sit behind the king,

But I can wear a crown to pair with your throne.


I am just what I am, not more, or even less.


by,
Khairunnisa Abdul Razak
11 Dec '09. 0611 am.
Nisa HEBAT
Aku tak kesah ko nak kutuk aku,
pasal bukan suma orang puji kau...


Aku tak kesah kau nak benci aku,

pasal bukan suma orang suka kau...


Aku xkesah kau nk jadi musuh aku,

pasal bukan semua org teringin nak kawan ngn kau...


Aku tak kesah kau wujud ke x,
sebab kau lgsg xde kesan dalam life aku.


Xkesah la weyh, jangan igt aku peduli pasal kau.

Sikit pon x!

Nisa HEBAT
Owh!!!!! My semester break mmg sungguh bosan! Everyday doin the same routine. And this semester break paling baik kot sbb x hang out dengan kawan2 pon! Keluar rumah if ada hal nak settlekan or ngn mak ayah. Tu pon ada la 3 4 kali je. Wah!!!!!! Pelik di situ! I miss my bestfriend! Ekin!!!
Nisa HEBAT
Wherever you travel,
be sure you understand the signage!
Restroom signs around the world
People of earth are creative with their bathrooms!

























Quite interesting rite to see something 'weird'!
Well, depends on custom and people la jugak....

Some signs annoying, some are acceptable, ada yang cm ntah ape2 je!
~Just Cool~
Nisa HEBAT
Ah, mungkin tidak malang, cuma amat kurang bernasib baik! Sukar untuk aku terima. Hahahahahah. Seronokkah perasaan anda apabila dalam masa satu hari macam2 perkara timbul??? Aku benci itu!!!!

Pagi2 buta lagi, dah ada masalah. Hal rumahtangga. I memang patot pukul u kan sayang! I layak untuk merajok! Haahahahaha Fine, biasa lah kan, merajuk, bla bla bla tu perkara biasa. Lalu untuk mengurangkan tekanan, aku tidur!


Bangun tdo, lambat! Mandi dan terus siap2 utk g klinik Amik ubat nenek. Ye, tros g kaunter amek ubat, bagi slip ubat nenek, duduk dan tggu. Pharmacist pan
ggil aku, rupa2nya salah bawak slip! Apakah???!!!! I bawak slip ubat mak! Haih, so terpaksa balik umah balik. Carik lagi, but malangnya x jumpa. Aduh! Susah la cmni! Takpelah, aku nak g teluk intan. Rushing pasal nak g bank. Lain kali pk pasal ubat.

Sesampainya kat teluk intan, uruskan semua2 hal. Then g kd
ai jamu beli ubat mak. Bila nak blah, argh!!!! Kereta aku xleh start! Menggelabah! Takut! Aku seorang! Nak menangis! Kol mak bgtaw kete rosak. Mak ckp nnt mak soh angah datang. Tapi xkn nk tggu stgh jam tgh2 pns kan? So dengan beraninya mtk tlg kat pakcik yg parking sebelah. Argh, kurang pendengaran rupanya beliau! Aku terpaksa bercakap dengan kuat! Ahhh!!! Btw, pakcik tu tlg la sket2, then engine ok, so that aku pon ckp kat mak tapayah la soh angah dtg since dah ok kan.

So aku pon meneruskan perjalanan ke sebuah farmasi utk selesaikan perkara lain. Ye, setelah puas aku berdebat dengan pharmacist tu, akhirnya aku berjaya. Actually mak suroh tukar pampers nenek. Hari tu salah size org tu bagi. But benda tu dah bukak kan, so tu yang dia ssh sket nk bg tukar. Tp yelah kan, regular customer, xkn tanak jaga. Puas gak aku pot pet smp dia soh aku diam, n dia bincang ngn tokey dia. Wahahahahha

But, balik dari pharmacy tuh, skali lagi kereta xbley start! Langsung! Call mak byk kali, xpickup, kol aman(adik), waiting plak! Kol syg, pon xpickup gak! Arghhhh!!!!!! Menggelabah dan tension!!!!!

K, naseb baik kamceng ngn pharmacist tu, so mtk tlg dia la. Encik Nasir. Dia ngn kawan2 dia ah tlg. First2 igtkan masalah battery. Then pe ntah diorg buat tolak2 kete la ape la. Xphm, aku dok tepi je. Agak lama la gak, byk kali try. Mula2 mau hidup, but then e
ngine tu mati la balik aiiii.... Tolong la weyh, pns masa tu, kul 4 lbeh kurang! Argh!! Ntah ape la En. Nasir tu cakap, maybe battery la, indicator la, asid, kristal, ape la, aku haram xtaw pasal kete la!!!! Yang aku tau bila nk start xbleh. Patu kalo try lampu, alarm bunyik lah bagai. Aku menggelabah! Yelah! Sorang2!

Last2 En. Nasir tlg panggilkan mechanic. Nasib baik pharmacy tu dekat ngn bengkel. Lalu seorang apek tua menaiki honda cup dtg..... Ntah ape dia buat, n masa dia repair tu syg kol. So, pd dialah aku mengadu domba wpon marah kat dia pasal kes mlm td xilang lagi. Hahahah. At the end, apek tu cakap kete aku ada masalah wiring. Tapayah tukar bateri ape. Huuuu. Naseb baik. $$$$$

Ni kawan2 En. Nasir tlg tolakkn kete. En. Nasir dlm kete. Aku? Amik gambar je mampu.

Kelisa je...xberat kan? ;P
*gambar apek tua repair kete xde sbb aku bz mengadu domba ngn syg. Hiks!

Ok, xlama pastu settle pasal kete, goin tu facial. Since salun yg biasa pegi xbukak, im goin to another saloon. Saje nk try. But, wth la dia service. Macam celaka. Sumpah tanak g situ lagi. Cit!

So, atas sebab mcm2 sgt yg terjadi, balik tu singgah mekdi, g mkn mekdi. Tu pon kat mekdi kena q lama pasal gler lembap! Cit! Sungguh aku benci! Tak pernah jmp mekdi lmbt mcm nih!


Waaaaaaa!!!!! Mengharapkan sinar tuah untuk hari esok.

Nisa HEBAT
Ku persembahkan satu cita ku..
Setulus hati hanyalah untukmu
Dan ku lakukan semampu aku tuk menyayangimu
Hingga kau merasa jadi pujaan ku

Meski bercinta kadang tak indah
Tapi tuk buktikan kau yg terindah
Dan kupastikan..i'm the lucky one..
Nikmati cinta lebih dari segalanya....

Jiwaku ini yg tak tersentuh
Kini terasa sejak bersamammu
Berikan hangat hinggaku x mampu berjauh darimu
Kerna kau yg bisa buatku bahagia

Meski bercinta kadang tak indah
Tapi tuk buktikan kau yg terindah
Dan ku pastikan i'm the lucky one
Nikmati cinta lebih dari segalanya

Caramu membuatku x berdaya
Hatiku pun turut terjaga
Kau ubah hidupku ini jadi sempurna

Meski bercinta kadang tak indah

Tapi tuk buktikan kau yg terindah
Dan ku pastikan i'm the lucky one
Nikmati cinta lebih dari segalanya


I really fall in love with this song since lagu ni kuar mula2 dlu.
Trying my very best to get the official clip kat youtube, tapi xjmp.
But I really do love the lyric and melody.
Kawen nak pasang lagu ni boleh? Hahhahaha
Ouh!