Nisa HEBAT
'Everybody make mistakes'

Alah ayat ni suma org pon penah dengar kan? Paling xpon, 'suma orang wat salah', 'xde manusia yang sempurna', 'nobody's perfect', bla bla bla....


Oh, well, it's good to make mistake, mistakeS perhaps. Penat kan bila ape je yang kita buat, orang tetap nmpk yg buruk2 gak, yang silap tu gak. Biasa lah, nama pon manusia... Macam Melodi la, dia nk terjah menda2 yang xberapa nak bagus sgt. Menda2 yang panas. Aku pon x arh baik mana, kadang2 Melodi gak. Kadang2 tukang dengar. Slalu jadik tukang angguk je.Huuuu


Hurm.... pagi ni, aku blog walking. Jumpa macam2 blog. Pelbagai. Aku baca. Dari satu, satu lagi. Macam-macam ragam, suka suki hidup manusia kan. Ada gembira, ada xbrape nk hepi, ada yg so so, bla bla bla...


Tapi ape yang penting, ape pon yang jadik, we need to protect ourself. Buruk mana ke, baik mana, xde sape nak tolong berdiri selain kaki sendiri. Kau cacat ke, kau tempang ke, kalau nk berjalan, kena blaja guna kaki sendiri. Kau jatuh orang gelak. Kau rebah orang ketawa. That's life. Tapi bila kau bangun, biar smp yang ketawa tu kagum!


Kadang-kadang sucks, kadang2 pura2 gembira. Sikit masa rasa kehilangan. Rindu kat kawan2. Rindu kat yg xbrape kawan. Rindu memori2. Ada yang dulu kawan sekarang lawan. Keluarga pon boleh bermusuh2. Hidup..macam2... Salah faham jadi bila mana kita salah interprate data2. Dengar cerita buruk. Dangkal. Manusia lah tu. Menyesal gak aku kadang2. ~


Aku mengharapkan yang terbaik untuk semua. Friend forever katanya. So, smp mati ah kan?


All the best, btw Happy Birthday Sarah ngn Rai.

;)

2 Responses
  1. Yus Says:

    dulu kawan, skang lawan... smata2 sbb jantan... mst ko ckp psl aku kn???


  2. raian Says:

    ea.stuju ngn statment2 dats..
    thnx 4 the wish..